HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Felülés fajták kezdőknek és haladóknak – Alapvető hasizom gyakorlatok

2012.03.25. 20:40 Hasizomgyakorlatok

 

Miért lényeges külsőnk és egészségünk szempontjából megfelelő hasizom?

Napjainkban lényeges szempont  tesi fittségünk szempontjából a hasizom erősítése, amit megfelelő és rendszeres hasizom gyakorlatokkal (viszonylag) egyszerűen elérhetünk . Az igény kialakulásának okai oda vezethetők vissza, hogy a modern kori társadalom rengeteget foglalkozik a küllemmel és bizony a hasizom az egy olyan pontja az emberi testnek, ami majdnem minden helyzetben láttatni engedi magát. Tavasszal és nyáron lehet ez főleg probléma, hiszen ilyenkor az ember kevesebb réteget hord magán,ami esetleg eltakarhatná a pocakját.

Azonban a hiúságunkat félretéve bizony egészségügyi szempontból is lényeges az izmok megfelelő karbantartása és a rendszeres mozgás. Akik rendszeresen sportolnak és odafigyelnek egészségükre, lényegesen jobban tudnak teljesíteni az élet bármely területén, mint akik nem figyelnek oda a mozgásra. Rendszeres mozgással növelhető az állóképesség, a kitartás, az önbizalom és a jókedv is! Ennyi bevezető után kezdjük a hasizom gyakorlatok tárházából a felülésekkel a sort.

Első lépés, hagyományos felülés a feszes hasizmokért

A gyakorlatot fekvő helyeztben kell elvégezni, célszerű polifómot rakni magunk alá a kényelmesebb elhelyezkedésért. Lábunkat felhúzva (könnyítésként beakaszthatjuk bordácsfal fokai közé vagy megkérhetünk valakit, hogy üljön rá a lábfejünkre) kell elvégezni a mozdulatsort, a lényeg, hogy ne mozgassuk lábunkat! Kezünk vagy a fejünk alatt legyen összekulcsolva, vagy ellentétes kézzel vállunkat megragadva a mellkasunkra helyezzük azt.

Felülés során emeljük fel a törzsünket, figyelve arra, hogy a hasizmunk végezze el a munka oroszlán részét! Ne mozgassuk a lábunkat és ne próbáljunk rásegíteni lábunkkal a felülésre. Nehezíthető a gyakorlat, ha mellkasunkra könnyebb súlyt helyezünk.

Felülés törzsfordítással, hogy az oldalsó hasizmok is mozogjanak

A kiinduló helyzet hasonló az előzőhöz, a lábak körülbelül 30 fokos szögben legyenek felhúzva és fekvő helyzetben végezzük el a hasizom gyakorlatot. Annyiban különbözik a felülés az előzőtől, hogy felemelkedés közben körülbelül félúton el kell fordítani a törzsünket úgy, hogy a bal könyökünk meg tudja érinteni a job térdünket és fordítva.

Hasprés, a felső hasizom erősítésének leghatékonyabb módszere

A felső izmok megmozgatása érdekében a hasprés technikáját szokás alkalmazni. Hanyatt fekve helyezkedjünk el a földön, ha lehetőségünk van rá, akkor lábunkat egy székre vagy padra helyezzük fel (esetleg amradhatunk a lábfelhúzásos póznál is). Kezünket tartsuk a fejünk alatt, összekulcsolva. Felülés során a felsőtestünket emeljük el a földtől úgy, hogy a lapockáink és a talaj között 3-5 cm távolság legyen. A pózt 1 másodpercig tartsuk meg a csúcsán, majd óvatosan ereszkedjünk vissza a padlóra.

Végezetül...

Amennyiben többet szeretnél megismerni a különböző hasizom gyakorlatok tárházából, kövesd a linket! 

Szólj hozzá!

Címkék: hasizom hasizom erősítés hasizom gyakorlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr374339077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása