HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Fitnesz stratégia a mindennapi edzéshez

2012.05.30. 19:59 Hasizomgyakorlatok

Eljutottál arra a pontra, hogy ideje felvenni a harcot a felesleges kilók ellen, azonban nem tudod milyen stratégia alapján indulj el az úton? Ha az álíltás igaz, akkor az alábbi cikkünk pontosan neked való. Formabontó módon  nem a hasizom erősítés témakörét járjuk körbe, hanem kitekintünk a tágabb környezetbe, a fitnesz világába. Nem számít, hogy kezdő vagy haladó szinten vagy, ugyanis mindenkinek szüksége van egy bombabiztos stratégiára, amit követve végül elérheti célját, legyen az súlyvesztés vagy esetleg a közérzet javítása.

Határozd meg a célodat

Az első lépés, és egyben a legfontosabb is, hogy pontosan meghatározd, mit is szeretnél elérni az edzéssel. De vajon mit értünk ezen?

A saját fitnesz kiinduló állapotod – Honnan indulsz neki a folyamatnak? Van rajtad 5 kiló súlyfelesleg, amit le szeretnél adni? Esetleg a régi formádat szeretnéd visszanyerni, azonban ettől 10 kiló elválaszt? A két mintapélda alapján könnyen beazonosítható, hogy mit is kell csinálnod az első lépésben. Meg kell határoznod a kiinduló állapotodat, ami egyben a fitnesz célod is. Érdemes heti, havi célokat is kijelölni, hogy látványosabb legyen a fejlődés.

A heti célok között szerepelhet például az, ha valamilyen étellel fel akarsz hagyni. Járd körbe gondosan a témakört, rengeteg weboldal foglalkozik a helyes táplálkozással (többek között mi is), ahol hasznos tanácsokat olvashat az ember. Gyüjtsd össze azokat az ételeket, amik ártanak neked és foglald bele őket heti céljaidba. Első körben szabadulj meg például a különböző chipsektől, illetve süteményektől. Helyettesítsd őket friss gyümölccsel, ezáltal nagyot fogsz lépni az egészséges élet felé! Arra azonban figyelj, hogy ne egyszerre akarj mindenen változtatni, fő a fokozatosság és a tudatosság.

Az étkezési szokások mellett a heti célok között szerepeljen a rendszeres mozgás is.Állíts össze magadnak különböző edzésterveket, amiket kövesd is végig. Mi a hasizom gyakorlatokban tudunk neked segíteni, böngészd végig oldalunkat a megfelelő gyakorlatok iránt. A cél a heti 3 nap mozgás, naponta 15-30 perc.

Dokumentáld a fejlődésedet

Nem egyszerű folyamatosan lelkesedni az edzésért. Az elején az újdonság hatása magával ragad, azonban idővel unalmassá válhat, illetve vannak olyan napok, amikor az embernek semmihez sincs kedve. Ilyenkor jó, ha valamiből erőt tudsz meríteni, ennek céljából pedig az online napló (de lehet papíros forma is) tökéletesen megfelel.  Hozz létre egy blogot vagy vegyél elő egy füzetet, és jegyezd bele a napi haladásodat, tapasztalataidat, eredményeidet. Ha látod azt, hogy mennyit sikerült a kezdetektől fejlődni, könnyedén erőt meríthetsz a további gyakorláshoz.

Miket írjunk bele a fitnesz naplóba?

Ha a táplálkozást vesszük alapul, akkor például beleírhatod a naplódba, hogy milyen ételek fogyasztásával hagytál fel, illetve mikkel helyettesítetted őket. Vezetheted azt is, hogy naponta mennyi plusz kilótól szabadultál meg, illetve képeket is csatolhatsz magadról, amik tökéletesen fogják mutatni a fejlődésedet és az átalakulásodat.

Nem diéta, ez egy életforma

Zárásképpen egy nagyon fontos nézőpontváltásra van szükséged ahhoz, hogy sikeres legyél a különböző fitnesz programokban. Tudatosítanod kell magadban azt, hogy te nem diétázol, hanem életmódot váltassz. Törekszel az egészséges életmódra, ami alapjában fogja megváltoztatni a mindennapi életedet. A nagyobb cél pedig azt fogja eredményezni, hogy sokkal több lelkesedéssel fogsz nekivágni a napi edzésnek, mint azelőtt.

Utolsó gondolat: Magadért edz és ne másnak akarj megfelelni. Ha ezt sikerül elérni, nem állíthat meg semmi abban, hogy elérd a lefektetett célodat!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr94555824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2012.05.30. 21:56:53

Én általában egy bevált youtube videóra edzek.
Erről mi a véleményed?
www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
süti beállítások módosítása