HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Hajlított lábas fekvőtámasz gyakorlat otthoni edzéstervhez

2013.01.04. 15:50 Hasizomgyakorlatok

Az alábbi bejegyzésben a hajlított térdes fekvőtámasz gyakorlatról lesz szó, ami főleg a hölgyek körében kedvelt erősítő feladat. A nehézségi foka a kezdők számára is megfelelő, így bárki, aki kedvet érez hozzá, nyugodtan próbálja ki.

A hajlított fekvőtámasz elvégzése semmilyen eszközt nem igényel, így ha otthoni edzéstervről van szó, bármikor a részét képezheti az.

1. lépés

A kezdéshez kerítsünk magunk alá egy matracot vagy esetleg polifómot és vegyük fel a következő pozíciót: Térdünk helyezkedjen el a földön, nyújtsuk ki lábunkat hátunk mögött és támaszkodjunk a lábujjhegyünkön. A felső testünket a karunkkal tartsuk meg, tenyerünk a vállunkkal kerüljön egy  vonalba. Az ujjaink mutassanak előre, szemünkkel szúrjunk ki magunk előtt egy pontot, amit nézni fogunk. Figyeljünk arra, hogy hátunk egyenes maradjon!

Ha esetleg kellemetlenséget okoz a térdelés, akkor rakj nyugodtan magad alá egy puhább dolgot, ami tompítja a kellemetlen érzést.

2. lépés

A kezdőpozíciót úgy kell beállítani, hogy térdünktől egészen a nyakunkig egy egyenest zárjunk be testünkkel. Figyeljünk arra, hogy csípőnk semmiféleképpen se hajoljon be, hasizmunkat feszítsük meg!

3. lépés

Kezdjük el leengedni magunkat, miközben ügyelünk a helyes tartásra és odafigyelünk a sebességre is. Lassan kell elvégezni a műveletet, addig ereszkedjünk le, amíg mellkasunkkal el nem érjük a padlót.

4. lépés

A kinyomás lépésénél is a legfontosabb a helyes tartás, egyenes gerinc és egyenes vonal nyaktól térdig! Lassú mozgással érjük el a kezdő helyzetet, addig emelkedjünk fel, míg kezünket teljesen ki nem tudtuk nyújtani. Párszor ismételjük meg a gyakorlatot, majd tartsunk egy kis pihenőt.

Természetesen ha még bírod erővel, keress további gyakorlatokat és állíts össze különböző edzésterveket a fejlődés érdekében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr944998028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása