HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Hasizom gyakorlatok, Yogi bicikli felülés

2012.05.13. 20:20 Hasizomgyakorlatok

Biztosan sokan találkoztak már a jógával és hallottak a jóga szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról. Manapság egyre népszerűbbek a különböző típusú  tanfolyamok, ahol kezdők és haladók egyaránt megtalálják maguknak a megfelelő erősségű és intenzitású edzést. A jóga egész testünket megmozgatja, így többek között hasizom erősítésre is kiválóan alkalmazható.  Ebben a cikkben a Yogi bicikli felüléssel ismerkedhetünk meg, ami tökéletesen ötvözi a jóga és az hasizom erősítés műfaját, létrehozva ezzel egy nagyon hatékony hasizom gyakorlatot.

Ideje nekilátni a feladatnak

A kiinduló helyzet fekvő pozíció, célszerű plédat vagy szivacsot rakni a földre a minél kényelmesebb feladatvégzéshez. Feküdjünk háttal a földre, kezünket rakjuk a fejünk mögé, de ne kulcsoljuk össze őket. Térdünket 90 fokos szögben húzzuk fel úgy, hogy combunk érintse a hasunkat.

Végig ügyeljünk légzésünkre, szabályosan lélegezzünk be és ki. Belégzés közben kell elemelkedni a talajtól, térdeink végig szorosan összezárva maradjanak.

A Yogi bicikli gyakorlat végrehajtása

A gyakorlatot úgy indítjuk el, hogy kilégzés során a bal könyökünket megpróbáljuk minél közelebb hozni a jobb térdünkhöz, miközben másik lábunkat kinyújtjuk. Ha ez sikerült minden nehézség nélkül, egy nagy levegővétellel vegyük fel újra a kezdőpozíciót.

Ezután jön az ellentétes irány, jobb könyökünket visszük a bal térdünkhöz, másik láb nyújtva legyen. Ezzel érjük el a bicikli mozgást. A feladatot addig csináljuk, amíg izmaunk bírják, kezdőknél ez körülbelül 1-2 perc, haaldók akár 5 percig is csinálhatják 1 körben a feladatot. Ha elfáradtunk, tartsunk pár perc pihenőt, relaxáljunk közben.

Alkalmanként mennyit végezzünk a gyakorlatból?

Az ideális edzésszám a hasizom gyakorlatból 2-4 kör minden nap, 5 héten keresztül. Ez körülbelül napi 10 percet jelent. A fő cél a rendszeresség, ha már túl könnyűnek érezzük az előírt mennyiséget, növelhetünk a körök számán. Azonban 1 szabályt tartsunk mindig szem előtt: A cél nem az izomláz, hanem a rendszeresség!

Szólj hozzá!

Címkék: hasizom hasizom erősítés hasizom gyakorlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr494506578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása