HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Hajlított térdes felülés

2013.02.19. 22:56 Hasizomgyakorlatok

Az alábbi cikkben egy hihetetlenül egyszerű, ámbár hatékony mozdulatsor kerül bemutatásra, ami nem más, mint a hajlított lábas felülés. Magát a gyakorlatot leginkább a haspréshez lehetne hasonlítani, azonban néhány ponton különbözik tőle. Az elvégzése nem igényel semmilyen plusz eszközt, emiatt melegen ajánlott azok számára, akik szeretnek otthon edzeni.

1. lépés - Kezdő pozíció felvétele

A kezdő pozíció felvételéhez hanyatt fekve kell a földön lennünk egy matracon, vagy ha az nincs, akkor egy pléden. Nagyon fontos, hogy a térdünket felhúzzuk annyira, amikor is a sarkunk 30-40 cm-re nem kerül a fenekünktől. Próbáljunk meg kényelmes helyzetet fogni a földön. A tartásra végig nagyon oda kell figyelni, a talpunkat nem szabad elemelni a talajtól.

2. lépés - A helyes kéztartás felvétele

A felülés során a kezek helyes tartása is nagyon fontos. Tegyük a kezünket a fejünk mögé, kicsivel a tarkónk felett összekulcsolva. Amennyire csak tudjuk, próbáljuk olyan helyen tartani őket, ahol nem zavarnak abban, hogy gerincünket megfelelően ki tudjuk egyenesíteni. Emellett még arra figyeljünk oda, hogy a felkarjaink egy egyenest zárjanak be egymással és hogy ez végig maradjon is így.

 

3. lépés - Elemelkedés szakasza

Ha sikerült felvenni a megfelelő helyzetet, neki lehet kezdeni a felülésnek. Szépen emelkedjünk el a földtől úgy, hogy közben kilélegzünk és a hasizmunk segítségével húzzuk fel magunkat. Könnyen el lehet véteni ezt a gyakorlatot azzal, ha a nyakunkkal próbálunk erőlködni. Ha észrevesszük, hogy így csináljuk a mozgást, azonnal változtassunk rajta, mert ez nem a helyes kivitelezés arról nem is beszélve, hogy igen könnyen meg tudjuk húzni a nyaki izmokat. Addig emeljük el magunkat a földtől, amíg már nem érzünk talajt a hátunk felső részénél. Ha elértük a tetőpontot, kicsit álljunk meg, lélegezzünk ütemesen.

4. lépés - Leereszkedés szakasza

Nem maradt más hátra, csak a leereszkedés a földre. A mozgás során belélegzünk és szépen lassan visszaeresztjük magunkat a talajra hasizmunk segítségével. ha ez megvan, újból neki lehet veselkedni a feladatnak.

Az ajánlott mennyiség, amit egy nap végezzünk el a felülésből az 4x20 vagy 4x30 darab, attól függően, hogy ki mennyit bír elvégezni belőle. Persze a későbbiekben ez a szám növelhető és érdemes is növelni, de az elején elég, ha a leírt mennyiséggel kezdünk.

Szólj hozzá!

Címkék: felülés hasizom

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr205093229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása