HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Hogyan erősítsük hasizmunkat hajlított lábemeléssel?

2012.04.19. 12:39 Hasizomgyakorlatok

A hasizom gyakorlatok tárháza nem merül ki a különböző felülésekben, változatos módon tudjuk erősíteni és kordában tartani hasizmunkat. Egyike ennek a sokszínű mozgásnak a lábemeléses hasizom erősítő gyakorlat, azon belül is ebben a cikkben a hajlított lábemeléssel fogunk foglalkozni, ami ugyan nem a legegyszerűbb módja az edzésnek, ám igen hatékony és jótékony hatással bír hasunk izomzatára.

Miért is fontos a változatos mozgás? 

Az élet bármely területén, így a testedzésnél is fontos az, hogy változatosan végezzük el. A monotonitás az emberiség nagy problémája, nem sok olyan ember van, aki jól tűri ezt. Napi mozgásunk könnyen unalmassá válhat, ha mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük el. Ne féljünk hát kipróbálni változatos és új módszereket, hiszen ezzel színesebbé tehetjük edzésünket, illetve arra is odafigyelünk így, hogy minden izmunkat kellőképpen megmozgassuk.

Edzésre fel – kezdő pozíció felvétele

Mivel a föld fekve kell elvégezni a gyakorlatot, emiatt érdemes valamit a hátunk alá tenni. Erre a célra megfelel a polifóm, de ha ez nem esik a kezünk ügyébe, akkor a pléd is megteszi. Nyújtsuk ki a lábunkat és kezünket tegyük a testünk mellé, tenyérrel lefelé, ugyancsak nyújtva.

A gyakorlat megkezdéséhez emeljük meg lábunkat úgy, hogy a combunk függőlegesen, míg lábunk térdtől lefelé lévő része a talajjal párhuzamosan lógjon a levegőben. Lábfejeinket szorítsuk össze ebben a helyzetben.

A kezdő pozíció felvételének utolsó fázisában emeljük meg a lábunkat a következő módon: Combunk térdünkig bezárólag merőlegesen helyezkedjen el a talajhoz viszonyítva, míg a térdünktől lefelé lévő részt párhuzamosan tartsuk meg. Illetve figyeljünk oda arra, hogy lábfejünk összeszorítva legyen.

Ha ez sikerült, ideje hozzákezdeni a gyakorlathoz

A feladat végzése közben nagyon fontos a helyes és rendszeres levegővétel, erre oda kell figyelni! Lábemelés közben a cél az, hogy minél közelebb eresszük le térdünket mellkasunk irányába, az a legjobb, ha sikerül megérinteni vele azt. Azonban azt tartsuk szem előtt, hogy ha bármilyen kellemetlenséget érzünk, csökkentsük a lábemelés nagyságát, úgysem teszünk azzal jót magunknak, ha meghúzzuk hátunkat.

A mozdulat második felében lassan visszaereszkedünk a kezdő pozícióba. Ne engedjük lábunknak azt, hogy lezuhanjon a földre. Mikor elértük a pozíció alaphelyzetét, tartsuk meg 1-2 másodpercig lábunkat ebben a helyzetben.

Mennyit végezzünk el a gyakorlatból?

Próbáljuk meg 15-20x megismételni a hasizom erősítést 4 körön keresztül. Ahhoz, hogy eredményes legyen az edzés, hetente három napot jelöljünk ki arra, hogy ily módon edzünk. A gyorsabb fejlődés érdekében növelhetjük az egy körben elvégzett gyakorlatszámot. A testre gyakorolt jótékony hatások: alsó hasizom rugalmasságának javulása és erősítése.

Szólj hozzá!

Címkék: hasizom hasizom erősítés hasizom gyakorlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr944460845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása