HTML

HasizomGyakorlatok - Felülés gyakorlatok

A HasizomGyakorlatok.com alblogja, ahol különböző felülés gyakorlatokat találhat a látogató.

Friss topikok

Hasizom erősítés fitness labdával

2012.04.06. 18:50 Hasizomgyakorlatok

A hatékony hasizom erősítéshez, és egyéb erősítő gyakorlatok elvégzéséhez, számos segédeszköz található a piacon, amik közül az egyik a fitness labda. Aki valamilyen szinten foglalkozott már test edzéssel vagy látott már ilyen műsort akár élőben, akár a televízió képernyőjén keresztül, biztosan találkozott már ezzel a nagyméretű gömbbel. Használatával nemcsak a mozgás hatékonysága és változatossága növelhető, hanem bizony ülő alkalmatosságként használva remekül orvosolható vele a mindennapi munka okozta hátfájás és javítható vele a testtartás is. A hasizomgyakorlatok.hu felülésekkel foglalkozó sorozatának második állomása a fitness labda köré épül, bemutatjuk, hogy miként lehet e célból felhasználni ezt a játékszert.

A feladat elkezdése

Első lépés a környezet kialakítása: alakítsunk ki megfelelő nagyságú szabad teret a szobában azért, hogy kényelmesen el tudjuk végezni a gyakorlatot. Szükségünk lesz egy labdára és egy polifómra vagy plédre. Üljünk rá a gömbre úgy, hogy lábunk előttünk legyen nyújtott helyzetben, hátunk pedig a labdán feküdjön. Ügyeljünk arra, hogy megtaláljuk egyensúlyunkat és kényelmesen érezzük magunkat.

Miután kényelmesen és biztosan elhelyezkedtünk a labdán, kulcsoljuk össze a kezünket a tarkónkon. Arra nagyon kell figyelni, hogy a gerincünk a kiinduló helyzetbe egyenes maradjon!

A gyakorlat végrehajtása

A mozdulat során hasizmunk segítségével minél inkább meg kell közelítenünk térdeinket. Hátunk egy része végig érintse a labdát, illetve amire még oda kell figyelni, hogy a lábunk a teljes gyakorlat alatt mozdulatlan maradjon.

A mozdulat következő fázisában ereszkedjünk vissza a labdára, gerincünk simuljon hozzá teljesen. Összekulcsolt kezünket tartsuk végig a tarkónkon, ezzel is támogatva fejünk megtartását. A lábunk még mindig mozdulatlanul támaszkodik a földön!

4 sorozaton keresztül ismételjük meg a hasizom gyakorlatokat, 1 sorozatban 20 felülést hajtsunk végre. Amint bármilyen kényelmetlenséget érzünk, esetleg megfájdul a hátunk, pihenjünk és nyújtsunk egyet!

Hogyan nehezíthetünk a feladaton?

Akik keresik a minél nagyobb kihívást a feladatban, azoknak ajánlott súllyal kiegészíteni a gyakorlatot. Kézi súlyzó segítségével vagy esetleg egy nehezebb könyvvel elvégezve a felülést látványos fejlődést érhetünk el.

Szólj hozzá!

Címkék: hasizom hasizom erősítés hasizom gyakorlatok fitnesz labda

A bejegyzés trackback címe:

https://hasizomfelulesek.blog.hu/api/trackback/id/tr454368401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása